Doe- & draaidag

Op zondag 17 december 2017 is er weer een Doe- & draaidag in het museum.

Het is een geweldig spektakel om de oudere machines in het Techniekmuseum in werking te zien. Geniet van het grommen, tikken, zuigen en ronken van zuigers, stangen, tandwielen. Hier zie en voel je hoe vroeger fabrieken, stoomschepen en treinen werden aangedreven. Bij veel machines kan je naar binnen kijken, zodat je alles echt ziet bewegen.

Perslucht

We zullen geen vuur stoken in de stoommachines; dat gaat net iets te ver - we zijn ten slotte een binnenmuseum. Je ziet onze stoommachines wel draaien en bewegen, doordat we ze aandrijven met perslucht (met dank aan Siemens Nederland N.V., vestiging Oost, onze achterbuur.

Kinderen

Het Techniekmuseum is op deze zondagen ook een uitvinderswerkplaats voor kinderen. Wat is er leuker dan het maken van je eigen technische kunstwerkje? Voor € 2,50 mogen jonge knutselaars onder deskundige begeleiding aan de slag met gereedschap, materialen en bouwplannen.

Informatie

Iedere derde zondag van de maand is er een Doe- & draaidag, behalve in de maanden juli en augustus. Je betaalt de normale toegangsprijzen (€ 7,50; kinderen t/m 3 jaar gratis, CJP € 5,75)