Hoge waardering voor ons museum door ANWB voor minder mobiele bezoekers

Bij de musea die landelijk zijn bezocht in kader van de ANWB museumcheck lijkt het prima gesteld met de toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. Dat blijkt uit de Museumcheck, uitgevoerd door 1800 ANWB vrijwilligers. Ook het Techniekmuseum is door de vrijwilligers beoordeeld. De uitslag werd op 23 april 2014 in Amsterdam bekendgemaakt.

Onze score

De bezoeken vonden eind vorig jaar bij 27 musea plaats. Nu is bekend geworden dat ons

Techniekmuseum een mooie 8,3 als eindcijfer scoort. Voor 'toegankelijkheid' krijgen we een 8,1 en voor 'gastvrijheid' een prachtige 8,4.

Voorzieningen en gastvrijheid

Aan de hand van een vragenlijst gingen vrijwilligers van de ANWB in duo’s, waarvan één minder mobiel was, aan de slag. Ze keken niet alleen naar voorzieningen als liften en bankjes om uit te rusten, zij keken ook naar gastvrijheid. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de informatie op de website, informatieborden en bewegwijzering in het museum en het contact met het museumpersoneel. Elk museum ontvangt een rapport met adviezen en verbeterpunten.

Verbeteringen

Uiteraard ontvingen ook wij een rapport. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten. Inmiddels zijn er een aantal verbeterd, zo is er een extra beugel op handige hoogte in het invalidentoilet aangebracht en wordt er duidelijker gecommuniceerd dat er leenrolstoelen gratis beschikbaar zijn.

Kijk voor meer informatie over de check en de rapporten op anwb.nl/museumcheck.

De ANWB Museumcheck is een initiatief van de ANWB en de Museumvereniging. Beide organisaties vinden het belangrijk dat ook minder mobiele mensen ongehinderd en gastvrij kunnen genieten van musea. De beoordelingen van de vrijwilligers staan vanaf heden op Het Land van ANWB, de site met duizenden verrassende uitjes.