Interactieve video-installatie “The Dream Center”

Van 24 februari t/m 30 maart is in het museum de interactieve video-installatie The Dream Center te bewonderen en beleven. The Dream Center is een samenwerkingsverband tussen kunstenaar Teodora Ionescu, programmeur en video-editor Jeroen Traanman en musicus Rikkert Achtereekte.

The Dream Center wordt uitgebeeld door een kubus die in de lucht hangt . Gemaakt van verschillende transparante lagen die zorgen voor een holografisch effect. Het eerste deel van de installatie bestaat uit een film van 6 minuten. Daarbij wordt het publiek uitgenodigd de stadia van meditatie, slapen, dromen en ontwaken te ervaren. De relatie tussen tijd, ruimte en werkelijkheid vervaagt. Het tweede deel is interactief en duurt ongeveer 10 minuten. Het publiek wordt dan uitgenodigd deel te nemen om bewustzijn te creëren. Door op een gemarkeerde plaats te gaan staan en langzame bewegingen met je hand te maken kan je de installatie activeren. Je beweging wordt omgezet in kleuren.

Teodora Ionescu werd geboren in Roemenië. Ze studeerde daar zowel Beeldende Kunst als Theater. Tegenwoordig woont zij in Nederland en is veelzijdig actief: naast exposities van haar beeldend werk in o.a. Nederland, Duitsland, Portugal, Roemenië en Frankrijk, is zij bezig met theater, video, performances en installaties op het snijvlak van theater en beeldende kunsten, van klassiek en traditioneel tot modern en experimenteel.