woensdag 27 december 2017

 

 

Creatieve technologie voor dagelijkse zaken

Lezing Dennis Reidsma (UT)

 

In zijn lezing Creatieve technologie voor dagelijkse zaken presenteert Dennis Reidsma zijn werk als creatief technoloog. Bestaande simpele technologie kan een heel groot verschil maken in alledaagse situaties thuis, op het werk of op school. In een boeiende, toegankelijke lezing – ook prima geschikt voor kinderen! – laat Dennis aan de hand van een paar voorbeelden zien hoe dat in zijn werk gaat: met robots en met andere technologie.

 

Dennis Reidsma (UT)

 

Over Dennis

 

Dennis Reidsma is universitair docent bij de Human Media Interaction onderzoeksgroep van de Universiteit Twente (UT) en bij de opleiding Creative Technology. Hij werkt onder andere aan interactieve speelomgevingen voor entertainment, onderwijs en zorgtoepassingen. Ook doet hij onderzoek naar de interactie tussen robots en mensen.

 

Hij heeft daarin meegewerkt aan de ontwikkeling van platformen voor bijvoorbeeld kinderspel, speelse revalidatietoepassingen en spelervaringen voor ernstig meervoudig beperkte mensen. Een centraal thema daarin is de potentie van speelse technologie om fysiek en sociaal gedrag van gebruikers te sturen (en daarmee ook hun beleving te beïnvloeden). Meer informatie hierover is te vinden op http://playwithimpact.com 

 

Daarnaast doet Dennis onderzoek naar robot-mens interactie in educatieve scenario’s: de robot in de klas. Dit onderzoek richt zich op de vraag hoe een robot kan bijdragen aan wezenlijk nieuwe inbreng in het leerproces. Hierin wordt gekeken naar het genereren van sociaal conversatiegedrag voor een robot en naar de rol die de robot kan spelen in onderzoekend leren voor jongere kinderen.

 

Meer informatie hierover is te vinden op:

http://easel.upf.edu

http://tekstproducties.nl/wordpress/?p=708

http://www.npo.nl/zapplive/02-04-2016/KN_1679076

 

 

Info

Oyfo Techniekmuseum, Twente Nu Zaal

27 december 2017, 14.00 uur

 

 

 

terug naar agenda