zaterdag 27 januari 2018

Samenwerken met een ingenieur!

Leuk en leerzaam voor kinderen: de Techniek Doemiddag in het Oyfo Techniekmuseum. Op 27 januari 2018 zijn kinderen weer van harte welkom om samen met ingenieurs van KIVI Regio Oost uitdagende technische projecten te maken.

KIVI is de landelijke vereniging van ingenieurs. Een ingenieur is een ‘hooggeschoolde technicus die wetenschappelijke kennis gebruikt en ontwikkelt om technische, natuurwetenschappelijke, technologische en organisatorische problemen op te lossen.’ (wikipedia).

Techniek Doemiddag 27 januari 2018

Zeg nou zelf, zo’n ingenieur wil je er toch bij hebben als je aan een technisch werkstuk werkt?

De deelnemende KIVI-leden willen hun passie voor techniek delen met jonge mensen – de ingenieurs van de toekomst.

Wat gaan de kinderen maken?

Er zijn vier maakopdrachten:

• Krabbelkopje, voor kinderen uit groep 1 en 2
  • Blik met heimwee (groep 3/4)
  • Zonnezweefmolen (groep 5/6)
  • Elektroventilator (groep 7/8)

• Zaterdag 27 januari 2018, 13.15-15.45 uur
  • Oyfo Techniekmuseum, Industriestraat 9, Hengelo
  • Kinderen t/m groep 8: € 3,50
  • Ouders normale toegangsprijs: € 7,50
  • Aanmelden per e-mail tot uiterlijk 24 januari bij elfride.dijkstra@kivi.nl. Vermeld de naam en leeftijd van je kind.