Groep 1 en 2

Kleuters zijn heel nieuwsgierig en vinden het geweldig om alles te bekijken in ons museum. Ook zijn ze heel fantasierijk; ze kunnen zich van alles voorstellen bij de geluiden die uit de machines komen.

 

 

Oriënterend:

 

'Maak-Museumtocht'

Een afwisselend museumbezoek: de leerlingen worden in groepjes verdeeld en steken hun handen uit de mouwen, bewonderen en spelen. Ze maken een sleutelhanger die krimpt in de oven, ze mogen de machines aanzetten tijdens hun speelse speurtocht door het museum en ze spelen in het Spel der Techniek.

De leerlingen zijn bezig met: waardering voor erfgoed - materiaaleigenschappen - spelend verkennen - maken.

Maximaal aantal leerlingen: 32

Duur: 2 uur

Locatie: Industriestraat 9

Kosten: 2 uur x € 42,50 = € 85,-

 

 

Verdiepend:

 

'Moet je horen!'

‘Triiiiiiiiinnnng’, ‘kgggrrrrr’, ‘boem’, ‘sssszzzzzzssss’… Ieder apparaat en iedere machine die in het museum staat heeft zo zijn eigen geluid. Hard, zacht, sissend, schrapend, tikkend, hoog, laag, knisperend. Kinderen van groep 1 en 2 gaan op zoek naar de geluiden van het Techniekmuseum. Door heel goed te luisteren ontdekken ze welke machine bij welk geluid hoort. Maakt de stoommachine dat brullende geluid? Of is het de dieselmotor? En hoe klinkt een telefoon van 70 jaar oud?

Na hun ontdekkingstocht door het museum gaan de kinderen aan de slag met allerlei materialen. Hoe maak je een tikkend geluid? En hoe zorg je ervoor dat je flink veel herrie kunt produceren? Of juist een zacht sissend geluidje? De kinderen maken hun eigen Geluidenmaker!

De leerlingen zijn bezig met: waardering voor erfgoed - verzamelen, bewaren en exposeren - luisterend en spelend verkennen - onderscheiden van verschillende geluiden - diverse materialen.

Maximaal aantal leerlingen: 32

Duur: 1,5 uur

Locatie: Industriestraat 9

Kosten: 1,5 uur x € 70 = € 105,-

 

 


Uw museumbezoek

  • de programma's duren anderhalf tot twee uur
  • de programma's vinden aansluiting bij bepaalde kerndoelen
  • voorwaarden om uw bezoek aan het museum goed te laten verlopen
  • voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling educatie per e-mail of per telefoon 074-243 00 54.