Groep 3 en 4

Leerlingen uit groep 3 en 4 zijn onder de indruk van alles dat ze in het museum zien en doen. We krijgen veel vragen van ze; Wat doet die machine? Waarom maakt hij zoveel lawaai? Ook zijn het kleine onderzoekers; proefjes doen vinden ze hartstikke leuk.

 

 

Oriënterend:

 

'Maak-Museumtocht'

Een afwisselend museumbezoek: de leerlingen worden in groepjes verdeeld en steken daarna hun handen uit de mouwen. Ze maken een houten draaitol, ze mogen de machines aanzetten tijdens hun speelse speurtocht door het museum en ze spelen in het Spel der Techniek.

De leerlingen zijn bezig met: waardering voor erfgoed - materiaaleigenschappen - spelend verkennen - beweging en overbrenging - maken.

Maximaal aantal leerlingen: 32

Duur: 2 uur

Locatie: Industriestraat 9

Kosten: 2 uur x € 42,50 = € 85,-

 

 

'Proefjes'

'Hoe laat je water springen?' 'Wat gebeurt er met een ballon als je de lucht eromheen weghaalt?' 'Is een spijker magnetisch?' Uw leerlingen zijn kleine onderzoekers en doen leuke proefjes die veel verwondering opwekken en vragen beantwoorden. De leerlingen worden in groepjes verdeeld, naast het doen van de proefjes gaan ze op ontdekkingstocht door het museum en spelen ze in het Spel der Techniek.

De leerlingen zijn bezig met: waardering voor erfgoed - spelend verkennen - onderzoeken - natuurkundige verschijnselen - experimenteren.

Maximaal aantal leerlingen: 32

Duur: 2 uur

Locatie: Industriestraat 9

Kosten: 2 uur x € 42,50 = € 85,-

 


Uw museumbezoek

  • de programma's duren twee uur
  • de programma's vinden aansluiting bij bepaalde kerndoelen
  • voorwaarden om uw bezoek aan het museum goed te laten verlopen
  • voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling educatie per e-mail of per telefoon 074-243 00 54.