Groep 5 en 6

De leerlingen van deze groepen vinden het geweldig om zelfstandig op zoek te gaan naar antwoorden. En dat mogen ze! Ze leren veel over kunst, techniek en erfgoed; Hoe bouw je de hoogste toren? Wanneer werd de stofzuiger uitgevonden? Hoe zet je een 2D-idee om in een 3D-ontwerp?

 

 

Oriënterend:

 

'Maak-Museumtocht'

De leerlingen solderen hun eigen werkstukje. Tevens leren ze de techniekhistorie kennen met een speurtocht door het museum, waarbij 'goed kijken' voorop staat. In het Spel der Techniek ontdekken de leerlingen spelenderwijs van alles over wetenschap en techniek.

De leerlingen zijn bezig met: waardering voor erfgoed - spelend verkennen - maken - materiaalverkenning.

Maximaal aantal leerlingen: 32

Duur: 2 uur

Locatie: Industriestraat 9

Kosten: 2 uur x € 42,50 = € 85,-

 

 

'Bouw de hoogste toren!'

In groepjes bouwen de leerlingen een toren van rietjes, chenilledraad en plakband. Daarbij zijn 'samenwerken' en 'ontdekken' met welke constructie de toren het hoogst wordt heel belangrijk. Daarna gaan alle leerlingen zelf op ontdekking in het Spel der Techniek.

De leerlingen zijn bezig met: ontwerpend leren - samenwerken - probleemoplossend werken - competitie - constructies - verbindingen - krachten.

Maximaal aantal leerlingen: 32

Duur: 2 uur

Locatie: Industriestraat 9

Kosten: 2 uur x € 42,50 = € 85,-

 

 

Verdiepend:

 

'Ontwerpen doe je zo!' (3D Design)

Alles wat je je kunt voorstellen is maakbaar. Ontwerpen is een creatief proces. Je denkt breed en kijkt in alle richtingen. Dat leidt tot de beste en meest originele oplossingen. Uw leerlingen denken vanuit 2D en zetten hun eigen creatieve ideeën om in een 3D-ontwerp via een digitaal ontwerpprogramma. Ze worden meegenomen in de onbegrensde wereld van het 3D design. Inspiratie doen de leerlingen op in de museumcollectie. Hoe verwerken zij al dit industrieel erfgoed tot hun eigen ontwerp? Iedere leerling zal er net iets anders uithalen, en dat maakt ieder ontwerp uniek!

De leerlingen zijn bezig met: 2D en 3D ontwerpen - digitaal ontwerpprogramma - fantasie - creativiteit - oplossingsgericht - originaliteit

Maximaal aantal leerlingen: 30

Duur: 2 uur

Locatie: Industriestraat 9/Esrein 9

Kosten: 2 uur x € 70 = € 140,-

 


Uw museumbezoek

  • de programma's duren twee uur
  • de programma's vinden aansluiting bij bepaalde kerndoelen
  • voorwaarden om uw bezoek aan het museum goed te laten verlopen
  • voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling educatie per e-mail of per telefoon 074-243 00 54.