Doe- & draaidagen in mei en juni

Tweede Pinksterdag is er een Doe- & draaidag

Het museum is gesloten op 1e Pinksterdag (zondag 20 mei a.s). Daarom is de komende Doe- & draaidag op tweede Pinksterdag: op maandag 21 mei a.s.

In juni is er weer een Doe- & draaidag op zondag 17 juni.

Het is een geweldig spektakel om de oudere machines in het Techniekmuseum in werking te zien. Geniet van het grommen, tikken, zuigen en ronken van zuigers, stangen, tandwielen. Hier zie en voel je hoe vroeger fabrieken, stoomschepen en treinen werden aangedreven. Bij veel machines kan je naar binnen kijken, zodat je alles echt ziet bewegen.

Perslucht

We zullen geen vuur stoken in de stoommachines; dat gaat net iets te ver - we zijn ten slotte een binnenmuseum. Je ziet onze stoommachines wel draaien en bewegen, doordat we ze aandrijven met perslucht (met dank aan Siemens Nederland N.V., vestiging Oost, onze achterbuur.

Kinderen

Kinderen (en volwassenen) kunnen zich op Doe- en draaidagen extra vermaken in het DOElokaal.

Om deel te nemen aan de activiteit in het DOElokaal koop je een rode bon bij de receptie. Deze bon lever je in bij het DOE-lokaal, waarna je een draadfiguur kunt solderen. Je hoeft je hiervoor niet van tevoren aan te melden.

Informatie

Iedere derde zondag van de maand is er een Doe- & draaidag, behalve in de maanden juli en augustus. Je betaalt de normale toegangsprijzen (€ 7,50; kinderen t/m 3 jaar gratis, CJP € 5,75)