Wat is radar?

 

Veel kleuren en een vrolijk ogende inrichting. Deze vernieuwde Radar- & Detectiezaal is uitnodigend ingericht, met hippe gamecomputers. De diverse radar en detectie voorwerpen maken je nieuwsgierig. Kortom, een museumzaal van deze tijd.

 

 

 

Frequentiespectrum

Een mooie kleurenwand, het zogenaamde 'frequentiespectrum', wordt in beeld gebracht door voorwerpen die je kent uit het dagelijks leven, zoals een magnetron, een infrarood afstandsbediening of een achteruitrijsensor van een auto.

 

Innovatief

Van oudsher is Hengelo natuurlijk bekend met Hollandse Signaal Apparaten, nu Thales. In de opzet van de zaal is een goede balans gevonden tussen het industriële erfgoed, het informeren van kinderen en de innovatieve technieken van Thales. Ze waren daarom enthousiast over de ideeën en bereid ook financieel hieraan bij te dragen. Samen met Thales, T-Xchange, Saxion Hogescholen en de stichting Signaalmuseum is er een plan gekomen waarvan de vernieuwde zaal het prachtige eindresultaat is.

 

                                   

 

 

Interactie

De tentoonstelling is aantrekkelijk voor jong en oud. Je maakt kennis met onder meer radar, ballistiek, RFID en infrarood. Je wordt uitgedaagd tot interactie, waardoor je meer inzicht krijgt in deze bijzondere technologie. Kinderen gaan onder meer aan de slag met serious gaming. De kennis die ze hebben opgedaan uit alle games wordt gebruikt in het eindspel.