Veel gestelde vragen

 

Algemeen

►Wanneer zijn jullie geopend?

De openingstijden kun je elders op deze website vinden. Ook staan hier de tijden tijdens de feestdagen vermeld.

►Waar kan ik jullie museum vinden?

Het museum is vrij dicht bij het centrum van Hengelo. Wil je je route plannen met de auto, dan is de routeplanner eventueel een handig hulpmiddel.

►Is het museum dicht bij een treinstation?

Het museum bevindt zich op circa 5 tot 10 minuten loopafstand van het Centraal Station van de NS. Hier is ook het busstation.

►Waar kan ik parkeren?

In de straat van het museum, de Industriestraat, kun je gratis parkeren. Let op, er zijn straten in de buurt van het museum waar betaald parkeren van toepassing is. Op parkeerplaats Esrein kun je ook gratis parkeren. Vanuit dit parkeerterrein is een korte looproute naar het museum. Tegenover het museum zijn twee parkeerplaatsen voor mindervaliden. Zie ook de informatie voor 'mindervaliden' hieronder.

► Beschikken jullie over een pinautomaat?

Je kunt bij de kassa en in het museumcafé pinnen. Er is echter geen pinautomaat om geld te pinnen in het museum.

 

 

Mijn bezoek

►Kan ik met een groep komen?

Wij hanteren speciale prijzen voor groepen. Deze kun je op deze website bekijken bij prijzen.

►Hoe lang kan ik mij vermaken in het museum?

Een bezoek aan het museum duurt ongeveer 2 tot 2½ uur. Met bijzondere activiteiten, zoals de doemiddagen of grote tentoonstellingen, ben je langer in het museum bezig.

► Is het museum leuk voor dames?

De ervaring leert ons dat dames het net zo naar hun zin hebben als heren. Het is ook ons doel het museum en de techniek aantrekkelijk te maken voor zowel jongens als meiden, dus ook voor zowel heren als dames.

► Kan ik een rondleiding krijgen en zo ja, hoe lang duurt de rondleiding?

Een rondleiding is zeker mogelijk. Hiervoor betaal je extra. We verzoeken je hiervoor s.v.p. tijdig reserveren per telefoon of per e-mail. Een rondleiding duurt tussen 1 uur tot 2 ½ uur. De lengte van de rondleiding wordt van tevoren afgesproken.

 

 

Mindervaliden

►Hebben jullie een invalideparkeerplaats?

Er zijn twee parkeerplaatsen voor mindervaliden. Deze bevinden zich in de straat direct tegenover het museum, dit is de Willem de Clercqstraat.

►Is jullie museum geschikt voor rolstoelen?

Ons museum is geschikt voor mindervaliden en dus ook voor rolstoelen. Aan de voorkant van het museum hebben we een rolbaan, zodat je het museum eenvoudig kunt betreden. Mocht je er toch tegenop zien, neem dan even telefonisch contact met ons op, dan zorgen wij dat er iemand bij de voordeur staat om te helpen. Er is een lift aanwezig en een toilet voor mindervaliden. Tevens is het museum ruim opgesteld en ingericht.

►Hebben jullie rolstoelen beschikbaar?

We hebben twee rolstoelen beschikbaar. Die zijn gratis te gebruiken.

►Kan ik binnen komen met een scootmobiel?

Je kunt wel binnen komen met een scootmobiel. De lift is echter niet ruim genoeg voor een scootmobiel. De gratis beschikbare rolstoelen bieden mogelijk een uitkomst. Uiteraard is het museumpersoneel genegen hierbij te helpen.

► Mag mijn geleidehond in het museum?

Uiteraard mag de geleide- en hulphond het museum in.

► Is het museum geschikt voor een bezoek door dove en slechthorende mensen?

Het museum is toegankelijk voor doven en slechthorenden. De meeste films in het museum zijn voorzien van muziek. De activiteiten in de Radar & Detectiezaal en een film in de Textielzaal zijn voorzien van een voice-over, waardoor het lastiger is de kennis over die beide zalen mee te krijgen.

 

 

Met kinderen

► Is het museum geschikt voor kinderen?

Het museum is zeer zeker geschikt voor kinderen. Zet de machines maar in beweging, speel de spelletjes, zie hoe het beweegt, zie hoe het werkt. Het motto van ons museum is dan ook 'Verboden af te blijven!'

De bovenste verdieping is voor de kinderen ingericht. Hier kunnen ze zich prima vermaken. Maar ook de rest van het museum is voor kinderen interessant. Alles wat in gang gezet kan worden zit laag, dus kinderen kunnen er prima bij.

►Vanaf welke leeftijd is het museum geschikt?

Het museum is geschikt vanaf 4 jaar.

► Mogen de kinderen het museum alleen bezoeken?

Kinderen onder de 15 jaar mogen niet alleen het museum bezoeken, wel met begeleiding van een volwassene. Zijn ze ouder, dan mogen ze alleen het museum in.

► Kan ik mijn kinderfeestje in het museum houden?

Jazeker kan dat. We hebben zelfs verschillende programma's. Alle informatie over kinderfeestjes staat op deze site. Soms is er een wachtlijst, dus meld je enige tijd van tevoren aan.

►Wanneer kan ik komen knutselen met kinderen met een Doepakketje?

In iedere schoolvakantie hebben we de zogenaamde Doemiddagen. Op deze middagen kun je komen werken aan een technisch pakketje. Voor alle leeftijden en voor jongens en meiden. De Doemiddagen staan vermeld in de agenda.

 

 

Receptie, jubileum en vergadering

►Kan ik een ruimte huren bij het Techniekmuseum?

Je kunt bij ons terecht voor een receptie, jubileum, vergadering, lezing, workshop enzovoort. Er zijn verschillende zalen die hiervoor beschikbaar zijn. Ruimtes voor meer dan 100 personen tot een kleinere ruimte voor vergaderingen. Voor diners wordt catering elders ingehuurd.

► Waar kan ik een offerte aanvragen als ik een ruimte wil huren?

Je kunt de offerte via deze website aanvragen.

 

 

Eten & drinken

►Kunnen we iets eten in het Museumcafé?

Het museum beschikt over een Museumcafé. Hier kun je terecht voor een lekker kopje koffie en fris met gebak of iets te snoepen. Ook kun je er terecht voor een kleine snack, zoals een tosti.

Mogen we onze meegebrachte lunch in het Museumcafé opeten?

Helaas kunnen we het niet toestaan om eigen lunches te nuttigen in het Museumcafé.

 

 

Vrijwilliger worden of werken bij het museum

► Kan ik vrijwilliger worden bij het museum?

Dat kan zeker. Kijk op de pagina over vrijwilligers op deze website.

► Zijn er vaak vacatures bij het museum?

Omdat het museum met een kleine staf werkt, zijn er niet vaak vacatures. Met enige regelmaat is er wel behoefte aan stagiaires.

 

 

Voor recreatieondernemers

► Onze folders van jullie museum zijn op. Kunnen jullie nieuwe folders opsturen?

Uiteraard sturen wij de folders graag. Hiervoor ontvangen we graag een e-mail.